Kiehl Blutoxol Płynny koncentrat myjąco-dezynfekcyjny dla obszaru spożywczego Pojemność 5 litrów
Alkaliczny, szybkodziatający środek do dezynfekcji kuchni. Umieszczony w wykazie DVG (Niemieckiego Stowarzyszenia Medycyny Weterynaryjnej) dla badań w temp. 20°C i 10°C. Dlatego nadaje się także do pomieszczeń chłodniczych. Usuwa tłuszcze, oleje i białko pochodzenia roślinnego i zwierzęcego przy równoczesnej dezynfekcji. Wolny od substancji zapachowych. Skuteczny wobec bakterii salmonelli i listerii Spełnia wymogi norm europejskich: EN 1040, EN 1275, EN 1276, EN 1650 i EN 13697.
Szybko działający kuchenny środek dezynfekująco-czyszczący
Środek czyszczący i dezynfekujący do powierzchni sprawdzony zgodnie z normą EN i wpisany na listę IHO
Skuteczny wobec salmonelli, listerii i norowirusów. Skuteczny wobec SARS-CoV-2
Usuwa tłuszcze, oleje i białka. Nie zawiera substancji zapachowych. Alkaliczny. Dostępne jest zaświadczenie o braku zastrzeżeń do stosowania w obszarze spożywczym
Obszar zastosowania
Do czyszczenia i dezynfekcji wodo- i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni roboczych oraz urządzeń kuchennych i roboczych w zakładach przetwórstwa spożywczego. Nie stosować na powierzchniach wrażliwych na działanie zasad lub na powierzchniach pokrytych powłokami 1-składnikowymi.
Sposób użycia
Przed pierwszym użyciem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu. 1 doza = 25 ml.
Przygotowanie roztworu roboczego:
Roztwór stosować zawsze z zimną wodą! Dozowanie: patrz tabela. Napełnić butelkę o pojemności 500 ml z rozpylaczem spieniającym zimną wodą do oznaczenia i dodać 1 dozę z 1-litrowej butelki z koncentratem za pomocą systemu dozowania Kiehla (np. DosiExpress). Napełnić butelkę o pojemności 500 ml z rozpylaczem spieniającym za pomocą odpowiedniego systeu dozowania Kiehla (np. DosiStation, DosiJet). Stosować pojemnik 2- i 5-litrowy z odpowiednim systemem dozowania Kiehla (np. DosiStation, Arcantec, DosiJet).
Czyszczenie dezynfekujące:
Całkowicie zwilżyć powierzchnię roztworem środka dezynfekującego (ok. 15–20 ml/m²) i przetrzeć czystą tkaniną lub urządzeniem czyszczącym. Zużycie: 0,1 ml/m². Powierzchnie i urządzenia kuchenne, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, po odczekaniu czasu na zadziałanie, wypłukać dokładnie wodą pitną. W przypadku osadów tłuszczu lub białka produkt dozować w odpowiednim stężeniu (zimny), a po odczekaniu podczas szorowania nanieść na podłogę gorącą wodę ze zbiornika maszyny.
Wskazówki
Nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku niewłaściwego lub nieprofesjonalnego zastosowania produktu! Produkt nie jest produktem konsumenckim w myśl dyrektywy 1999/44/WE Art. 1! Produkty biobójcze należy stosować ostrożnie. Przed użyciem zawsze należy przeczytać etykietę i informacje o produkcie. Nr pozwolenia 6340/15
Skład produktu (wg 648/2004/WE)
Niejonowy środek powierzchniowo czynny < 5%, sole organiczne, sole nieorganiczne, biocydy, barwniki. wartość pH (koncentratu) : ok. 13 wartość pH (roztworu roboczego): ok. 11 Substancje czynne w 100 g: 2,4 g Chlorek didecyldimetyloamoniowy (CAS: 7173-51-5), 1,9 g Chlorek alkilodimetylobenzyloamoniowy (CAS: 68391-01-5)